Site Loader

Voor het behoud van kwaliteit zijn er een aantal factoren die de kwaliteit en houdbaarheid beïnvloeden. Een wijnliefhebber kan het niet veroorloven om zijn peperdure wijnen te bewaren in de koelkast. Een wijnrek is hier ook niet de oplossing, te veel licht en onnodige trillingen hebben een negatieve invloed.Het is tegenwoordig niet voor iedereen een mogelijkheid om wijnflessen in de kelder te doen. Elke echte wijnliefhebber droomt er namelijk van om een eigen wijnkelder te hebben. Echter, zijn hier ook weer aantal criteria waaraan de kelder moet voldoen. Het is dan ook een aanrader om voor deze kelder een wijnbewaarkast te kopen.

Voordelen wijnklimaatkast

Er zullen vast mensen zijn die dit lezen en helemaal geen toegang hebben tot een kelder. Voor die mensen is een wijnklimaatkast de ideale oplossing. Zo zorgt deze ervoor dat flessen wijn op een constante temperatuur worden bewaard. Dit is bevorderend voor de houdbaarheid van de wijn. De kast heeft ook de mogelijkheid om de temperatuur in te stellen op het soort wijn. Heb je nu verschillende wijnen in 1 kast staan? Geen probleem tegenwoordig bezitten sommige modellen de optie om wijn te scheiden in zones. Hierdoor kan je bijvoorbeeld rode en witte wijn allebei bewaren. Krijg je nu bijvoorbeeld ongewenst bezoek en wil je toch je gasten kunnen voorzien van een wijntje? Met een wijnklimaatkast is dit ook geen probleem. Doordat de wijnen al constant op temperatuur worden gehouden is het mogelijk om deze meteen te serveren. Door de ideale luchtcirculatie blijft de kwaliteit goed en voorkom je dat de wijn op de tocht komt te liggen.

Kortom: Elke echte wijnliefhebber zou een wijnklimaatkast moeten aanschaffen. Ideaal voor onverwachts bezoek of het behouden van je wijn. Geen enkele wijn zal met deze oplossing zomaar vergaan.

 

admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *